Tutkimusguru

Autamme sinua tutkimuksesi tekemisessä

Voimme tehdä tutkimuksesi puolestasi tai auttaa jossain vaiheessa

Miten homma toimii?

Pyydä Tutkimusgurua avuksesi jos haluat tehdä jonkun tutkimuksen itse, mutta kaipaat sparrausta tai apua jossain vaiheessa. Tai ehkä olet jo aloittanut tutkimuksen teon, mutta et kiireen tai muun syyn vuoksi pystykään tekemään sitä loppuun. Usein ulkopuolinen näkemys auttaa huomaamaan mikä tuloksissa on poikkeuksellista tai hälyttävää. Joskus tutkimukseen liittyviä ajatuksia ja johtopäätöksiä on myös hyvä luottamuksellisesti pohtia jonkun organisaation ulkopuolisen kanssa.

Lue Tutkimusguru-blogista vinkkejä tutkimuksen tekoon. Blogissa esitellään myös monia muita tutkimuksen tekoon ja hyödyntämiseen liittyviä aiheita sekä yksittäisiä kivoja ja innovatiivisia tutkimuksia.

Tutkimusguru auttaa mm. seuraavissa tutkimuksen vaiheissa: 

  • Kysymyskaavakkeen suunnittelu ja teko
  • valmiin kysymyskaavakkeen kommentointi
  • vastausten tallentaminen, tutkimuksen tulosten analysointi ja havainnollistaminen
  • grafiikan teko
  • tutkimusraportin/esitelmän teko
  • johtopäätösten teko /opponointi
  • tutkimuksen hyödyntämisessä auttaminen (toimenpide-ehdotukset, lehdistötiedotteet, myyntiargumenttien poiminta jne).

Palvelut

Kysymyskaavakkeen suunnittelu, teko ja kommentointi

Kysymyskaavakkeen teko on tutkimuksen tärkein vaihe. On yllättävän paljon asioita, mitkä vaikuttavat siihen saadaanko tutkimuksella irti se tieto mitä halutaan. Jotkut kysymykset voivat olla moniselitteisiä tai vaikeasti ymmärrettäviä, olennaisia vastausvaihtoehtoja saattaa puuttua jne. Olen tehnyt urani aikana 167 kysymyskaavaketta (joissa on 3515 kysymystä) ja oppinut matkan varrella monia mielenkiintoisia niksejä. Autamme sinua mielelläni kaavakkeen teossa tai kommentoimme valmista kaavaketta. 

Tutkimuksen tulosten analysointi ja raportoiminen

Tutkimuksen tulosten ymmärtämisen kannalta kannattaa olennaiset tiedot muuttaa graafeiksi. Teemme mielellämme sinulle graafit kun kerrot mikä sinulle on tärkeää, voimme myös kommentoida jo tekemiäsi graafeja ja taulukoita.Tutkimuksia tehdessä joskus omat voimavarat saattavat loppua kesken. Kun tutkimuksia tekee oman työn ohessa, se voikin osoittautua yllättävän aikaavieväksi ja hankalaksi. Olisi harmi, jos kerätyt vastaukset jäisivät hyödyntämättä tai vanhenisivat sopivaa aikaa odotellessa. Voimme kirjoittaa raportin puolestasi. 

Tutkimuksen hyödyntäminen

Usein tutkimuksissa hankalin vaihe on johtopäätösten tekeminen. Kokemukseni tutkimusten parissa ja keräämäni laaja MIRA-tietopankki auttavat minua suhteuttamaan tutkimustuloksia ja aistimaan mahdollisia virhelähteitä. Voin kommentoida tekemiäsi johtopäätöksiä ja auttaa sinua kohtaamaan mahdolliset vastaväitteet esittäessäsi tutkimusta. Harmillisen usein tutkimuksen hyödyntäminen jää vähäiseksi. Tutkimusguru auttaa tutkimuksen hyödyntämisessä ja kaivaa tutkimuksesta myös esiin esimerkiksi myyntiargumentteja markkinointisi tueksi. 

Ota yhteyttä

hanna @miratio.fi
050-4320402