Verkkokauppa

Satunnainen Äänestäjä - Äänestämisen psykologia

003
22,90 €
Varastossa
1
Tuotetiedot

Kun äänestäjä kirjoittaa vaalipäivänä numeron äänestyslippuun, hän saattaa vielä miettiä: Tulikohan valittua oikea ehdokas?

Tässä kirjassa kerrotaan, kuinka äänestyspäätökset syntyvät ja millaiset tekijät niiden takana vaikuttavat. Jotkut tekijöistä äänestäjä tiedostaa, mutta kiinnostavampia ovat sellaiset päätöksentekoa ohjailevat alitajuiset tekijät, mitä äänestäjä ei huomaa. Äänestäjä saattaa esimerkiksi miettiä, mitä äänestyspäätös kertoo hänestä ihmisenä tai kenen äänestäjäkuntaan hän haluaa kuulua. Hän voi pohtia päätöstään pitkäänkin, mutta langeta lopulta svengaavaan vaalisloganiin, kahviansaan tai ehdokkaan vetoavaan ulkonäköön.

Satunnainen äänestäjä -kirjan avulla äänestäjä voi välttää pahimmat äänestyspäätösten karikot. Lukija pääsee tekemään mielenkiintoisia testejä ja oppii niiden kautta ymmärtämään, minkälaiset seikat vaikuttavat hänen omaan päätöksentekoonsa. Lukija pystyy myös vertailemaan itseään muihin äänestäjiin, sillä kirjassa esitellään monipuolisesti erilaisia tutkimustuloksia suomalaisista äänestäjistä.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Hanna Willman-Iivarinen on äänestänyt innokkaasti aina ja tutkinut äänestämisen kiehtovaa psykologiaa jo 15 vuoden ajan. Hän on aiemmin kirjoittanut tietokirjan urheilutuomarien päätöksenteosta.

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten